Categorieën
Nieuws Verslagen

Hans en Fred lopen 112 km

BRC’ers Hans Stougie en Fred van der Roest finishen in 112 km lange ultraloop 

Meer dan honderd kilometer hardlopen door drassige weilanden, door bossen en over de Noord-Limburgse velden tussen Venray, Deurne en Venlo, Hans Stougie en Fred van der Roest deden het!! 

Bij het krieken van de dag startten de twee ultralopers van de Bergse Runnersclub in de loodzware Petranpad Trail, een 112 kilometer lang wandelpad dat de natuurgebieden Horst aan de Maas met elkaar verbindt. 

De Petranpad trail is een uitdagende langeafstandsrace waarbij met behulp van GPS de route gevolgd moet worden. Hans en Fred hebben maandenlang toegewerkt naar de Petran Pad Trail en op zaterdag 6 mei was het eindelijk zo ver. Nadat ze in 2019 samen al de  honderd kilometer lange Run van Winschoten hadden voltooid werd de Petran Pad Trail hun nieuwe sportieve droom.  

Ruim zestig kilometer liep het BRC duo gezamenlijk op, daarna kozen ze elk voor hun eigen tempo. In Nederhorst den Berg werden hun verrichtingen via de GPS nauwgezet gevolgd door hun trainingsmaatjes van de Bergse Runners. 

Via BRC trainster Suzan Stougie kregen zij elke uur een update, daarnaast zorgde Suzan voor de ravitaillering onderweg en natuurlijk ook voor de mentale support, want in de loop van de dag waren er natuurlijk ook moeilijke momenten die overwonnen moesten worden.  “Het was een intensieve dag, maar ik ben blij dat ik de mannen op weg heb kunnen helpen”, liet Suzan na afloop weten. 

Na 15 uur en negen minuten hardlopen bereikte Hans Stougie nog opvallend fit de finish. “Af en toe was het wel even zoeken met de GPS, uiteindelijk heb ik zelfs drie kilometer meer gelopen dan de officiële route”, zei Hans. En hij kon er zelfs om lachen. Veertig minuten later bereikte Fred de eindstreep, net als Hans was hij zeer blij dat hij deze monsterrace had volbracht. “Het was zwaar, maar in de wetenschap dat zoveel mensen met ons meeleefden, te doen”, zei Fred bij de finish. 

Wat het nieuwe sportieve doel wordt van de ultra BRC ‘ers is nog niet bekend. 

Namens het bestuur en trainers feliciteren wij Fred en Hans met hun geweldige prestatie! 

Mark Hilberts