De tijd vliegt!

  • -
Afbeelding2_1

De tijd vliegt!

Category : Nieuws , Verslagen

Het duurt veel korter dan je denkt

ook als je denkt

het zal wel korter duren dan ik denk

dan duurt het toch

nog korter dan je denkt.

(Judith Hertzberg)

 

Ik had gisteren een harde 1000m gelopen, hij een wedstrijd gevoetbald. En dus was het tijd om even uit te lopen.

Afbeelding1Afbeelding2Samen lopen met je zoon. Het voelde als een bijzondere gebeurtenis. Fors in de puber-fase, en vaker hangend op de bank te vinden dan zijn vader lief is… Maar nu dus hardlopend samen op pad! Hoe lang was dat geleden?

9 september 2012.
Ik kende de BRC nog slechts van de verhalen van Theo Kruiswijk bij een kop koffie op het werk. En dat het op 9 september 2012 Pleinloop was in het dorp. Zoontje Daan moest nog vijf worden, maar wilde meedoen. Ook mijn eerste stapjes in Nederhorst. Daantje vond het maar eng, zo in dat startvak met al die grote kinderen. Maar des te trotser was hij na afloop toen hij een medaille omgehangen kreeg.

Alweer een maar al te waar cliché: de tijd vliegt! Van klein onzeker ventje tot stoere, maar onzekere puber. Zoef!

Op 14 maart 2020 (!) schreef ik in het verslag van de ingelaste bestuursvergadering dat we als bestuur hadden besloten om -conform de door de regering genomen corona-maatregelen en de daaruit voortkomende adviezen van NOC-NSF- alle activiteiten van de BRC tot tenminste 31 maart 2020 af te gelasten.

Tot tenminste 31 maart 2020”. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar het lijkt of het afgelopen jaar in een soort mistige vlaag voorbij is gegleden…

Een jaar van golven, extra maatregelen, persconferenties, afgelastingen, kleine versoepelingen en toch weer oplevingen. Van mondkapje op, kritische geluiden en stilte voor de storm. Een jaar van heel veel wat niet meer kon, maar ook van nieuwe kansen voor wie het kon en wilde zien.

Waarom lijkt de tijd toch zo gevlogen het afgelopen jaar? Niet omdat het in mijn leven zo extra hectisch was in ieder geval… Door het wegvallen van alles wat even niet kon, zoals sociale contacten, woon-werkverkeer en allerlei uitjes, hield ik uiteraard tijd over… Het zal het monotone zijn geweest; opstaan, wandelen, thuis achter de computer (al dan niet in combinatie met thuisonderwijs aan de kinderen), koffie, lopen, etc., etc. … Dagen gaan zoals ze gingen.

Steeds als de regering de stand van zaken presenteert bespreken we dit als bestuur: kunnen we als BRC al iets? En zo ja, wat dan? We doen ons best, maar willen ons uiteraard houden aan de geldende maatregelen. En zo is er dus al een jaar voorbij.

Gelukkig is er op zondag 28 maart aanstaande de kans om je weer deel te voelen van de BRC! Dan staat er een heuse Time Trial van 5 of 10km op het programma. Lekker lopen. Voor jezelf. Alleen, maar toch een beetje samen. Running apart Together. Je hebt nog tot 24 maart om je aan te melden. Doen!

Wat je samen doet blijft hangen. Net als die Pleinloop van Daantje in 2012!

En voor nu: hou vol en blijf bewegen!

Lourens Meeuwsen


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.