OPSTAAN!

  • -
Afbeelding1

OPSTAAN!

Category : Nieuws , Verslagen

Als ik om 07.00u opsta en naar beneden ga is het in huis verder nog stil. Alleen Lise van 10 blijkt een ochtendmens en ligt lezend te wachten tot de schooldag begint. Voor puber Daan is ieder moment van opstaan voor 10.00u belachelijk vroeg, maar ook hij zal eruit moeten straks om zich op tijd te melden voor de zoveelste dag online les.

Als je niet oppast rol je iedere dag van je bed zo achter de computer. In mijn geval een afstand van nog geen drie meter. Daarom heb ik als routine ingevoerd om ’s ochtends vroeg te wandelen. Ongeveer anderhalf uur. Ontbijt mee, lekker efficiënt. Meer dan met hardlopen geeft het wandelen me de kans om de omgeving echt te zien. De ontwakende stad, de zon die opkomt terwijl ik op de hei loop. Lekker stil, met slechts een enkele vroege (of andere rare) vogel.

Afbeelding1

Als ik na anderhalf uur opgefrist thuis kom, tref ik Lise al aan de eettafel. Haar zoom-dag is begonnen met het ‘goedemorgen-moment’ met de juf. Daarna gaat ze zelf aan de slag met haar thuiswerk: taal, rekenen, spelling. Voor Daan is zowaar de dag ook begonnen. Online latijn, een bizarre combinatie. Hij kijkt uit naar de pauze (koffie met taart) en naar de voetbaltraining van vanavond. Toch nog afleiding en beweging! Brood en spelen. Tanja zit ondertussen al weer in de zoveelste online vergadering op zolder.

Al bijna een jaar werk ik nu thuis. Met de nodige voordelen, eerlijk is eerlijk. Maar een arbo-controle zou mijn werkplek naast de kast in de slaapkamer niet doorstaan vrees ik… Opstaan is dus niet een eenmalige activiteit aan het begin van de dag… maar voor herhaling vatbaar op een gemiddelde werkdag! Zitten is het nieuwe roken. Een beetje een cliché, maar het voelt in mijn lijf in ieder geval erg waar. Opstaan dus, ieder kwartier even staan en bewegen.

En voor of na de werkdag genieten van het feit dat we lopers zijn! Wij mogen sporten. Zoveel we willen. Helaas even zonder elkaar…. Maar we kunnen naar buiten! Of je nu zomaar tussendoor in je eentje een pr loopt op de 5km, of ’s ochtend de dag tegemoet wandelt… Het houdt ons lichaam en onze geest gezond.

Blijf dus lekker lopen!

Ik ben benieuwd naar jullie loopervaring in corona-tijd. Wie staat er op?

Lourens Meeuwsen


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.