Rondje IJsselmeer (fietsen)

  • -

Rondje IJsselmeer (fietsen)

Category : Verslagen

Rondje plas

Niet gehinderd door de Hollandse zomer is het afgelopen zaterdag 23/8 gelukt om met 26 liefhebbers waaronder 4 BRCers een rondje IJsselmeer te fietsen! 

25 man en  1 vrouw,  jawel  Mariëtte, vertrekken om even na zes uur vanaf het Plein. Rechtsom met een prachtige zonsopkomst langs de Oostvaarder plassen naar Lelystad en via de Ketelbrug naar de eerste korte stop net voor Urk.

Na Lemmer,  km 101, de eerste druppels.  Met Fredrik Smit, 60 jaar jong en meer dan 20 keer het IJsselmeer gerond, als wegkapitein door de prachtige zuidwesthoek. Soms even droog en felle zon maar ook met  buien, een klap onweer en  vlak voor de Afsluitdijk hele dikke druppels!  Het oorspronkelijke plan om met 2 tempo groepen te rijden was bij de start herzien. Één groep met daardoor de  nodige kracht- en ervaringsverschillen. De saamhorigheid was echter prima,  sterke mannen waar ze behoren te zitten; op kop tegen de wind of temporiserend bij een stukje uit de wind.

Ook na de soep in Scharwoude, dan al met  ruim 230 km op de teller is er even een kletsnat vervolg. Even bijten om verder te gaan maar niemand die moppert; grote klasse!  Rond Durgerdam de laatste bui en met een prachtig zonnetje terug via het Amsterdam Rijn kanaal en Weesp richting het ontvangst comité. De kleppers moeten de laatste 5km nog even los! Tegen 19.00 uur en met precies 300 km op de teller is de hele club weer terug. Alles heel alleen een beetje vies l

De prestatie is daar, een aantal heeft zaterdag zijn grens -ruimschoots- verlegd. Tijdens de gezamenlijke maaltijd in het Spiegelhuis is de waardering daarvoor en voor de organisatie groot! 

Dank aan de initiatiefnemers Jan Willem Leijenhorst, Dingeman Goossen, Gert van der Vliet en hulde aan de doorzetters!

        

 

      

Meer foto’s op onze fotopagina:       

IJselmeerfietstocht 2014

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.