Born to run

  • -
Afbeelding1

Born to run

Category : Hardlopen , Nieuws

Het is nog vroeg als ik mijn hardloopschoenen aantrek. Er staat een kort rustig duurloopje op het programma. Na een rustperiode van een aantal weken verschijnen er langzaam weer wat meer serieuze trainingen in het schema. Alles is anders deze periode. Geen wedstrijden, geen trainingen in groepen, geen evenementen. Dat is jammer en bij vlagen saai. Maar niet vanochtend. Ik ben slechts een paar honderd meter van huis verwijderd, maar waan me op de Afrikaanse savanne. Wat een voorrecht om in deze omgeving te kunnen lopen!

In mijn hoofd klinkt Born to run van Bruce Springsteen. Vaste prik in de auto op weg naar wedstrijden, volume even goed omhoog. The boss had het uiteraard helemaal niet over running in de betekenis van hardlopen.  Het is een tekst over vluchten. Een vlucht uit zijn jeugd, uit armoede en achterstelling. Over even weg zijn van wat je in de greep houdt. Op pad gaan en kansen grijpen. En dat kan hardlopen ook zijn: na afloop zijn de benen vol en is het hoofd leeg.

Springsteen kan gerust zijn. De stemmen zijn geteld, het volk heeft gesproken. “Zijn” Democratische Partij heeft aan het langste eind getrokken. Maar Amerika lijkt verdeelder dan ooit. Een bizar circus gaat via de media de wereld over. De leidende natie van de wereld staat er weer fraai op. Waar gaat dit heen?

Voor ik het weet ben ik weer bij de voordeur. Afgeleid door de mooie Hilversumse hei, muziek in het hoofd en de wereldpolitiek heb ik gelopen zonder dat echt doorgehad te hebben. Ik ben in Afrika en Amerika geweest. Even weg van wat je in de greep houdt.

Dat wens ik jullie toe. Het is niet ideaal nu, maar dat we kunnen lopen is een voorrecht. Allemaal lekker blijven lopen dus, en kansen grijpen als die zich voordoen! Want in een gezond lichaam huist een gezonde geest. Deel je loopplezier, in de app of op de site. Zo lopen we toch nog een beetje samen. Born to run.

Lourens Meeuwsen

 


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.