Verslag BRC-cross 23 november 2019

  • -

Verslag BRC-cross 23 november 2019

Category : Nieuws , Verslagen

Ongeveer 10 wandelaars en 14 hardlopers hebben op zaterdag 23 november meegedaan aan de BRC-cross rond de Nederhorst den Bergse Spiegelplas.
Een rondje Spiegelplas, voor vele BRC-ers een bekend loopje, maar deze keer toch anders.
Anders en gewaagd, want de route ging zoveel mogelijk over onverharde, drassige paden en over obstakels.

Vanaf de sporthal liepen we door de middenberm van de Dammerweg richting de Spiegelweg. Vanaf daar ging de route het weiland in, richting rand Spiegelplas. Via een geïmproviseerde brug (de dag tevoren aangelegd door Martin en zijn assistente) de sloot over en vervolgens langs de bosrand van de Spiegelplas richting de Zanderijsluis. Vooral dit onderdeel van het parcours was een uitdaging. Door stekende struiken, brandnetels, takken en klimmen over-  en onderdoor boomstammen, het was een behoorlijke beproeving.

stierOok was dit een onderdeel van de route waar waarschijnlijk nog nooit veel BRC-ers geweest zijn. Dat maakte het extra leuk.
Na het klimmen en klauteren gingen we naar de heerlijk modderige Dammerkade. Lekker glibberen en glijden door de drassige polder. Vanaf de Dammerkade rechtsaf, achter de Spiegelplas langs en vervolgens richting Bergse pad en rechtdoor bij de Goog, naar het weiland.

Bij de manege  troffen wandelaars (deze waren een half uurtje eerder vertrokken) en hardlopers elkaar weer en maakten we het rondje af via de Rietkraag richting sporthal de Blijk.  glijden door de drassige polder. Vanaf de Dammerkade rechtsaf, achter de Spiegelplas langs en vervolgens richting Bergse pad en rechtdoor bij de Goog, naar het weiland.
Daar waren wij toch even op onze hoede, gezien het bordje aan het hek “pas op voor de stier”. Gelukkig geen stier te zien (en gelukkig dat bepaalde angstige brc-ers die het niet zo op stieren hebben, niet mee waren). Vanwege geen stier toch maar het hek over het weiland in, over de dijk/kade richting manege Laanhoeve.

Het was een heerlijke cross met een gezellige afsluiter in de Berg Stubbe.
Volgend jaar weer!

Zie de foto-pagina!


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.