Wat gebeurt in Athene blijft in Athene – Deel 2 – Beslommeringen van een avondmens

  • -

Wat gebeurt in Athene blijft in Athene – Deel 2 – Beslommeringen van een avondmens

Category : Verslagen

Op zondag 9 november liepen 10 enthousiaste BRC lopers de legendarische marathon tussen Marathon en Athene in Griekenland.

Er komt in sommige gevallen nogal wat kijken bij het lopen van een marathon. Voor zover dat een marathon in bijvoorbeeld Rotterdam betreft, valt dat best wel mee. Je schrijft je in, parkeert je auto bij een P&R, pakt de metro, haalt je chip en startnummer op in het beursgebouw, daarna meebrullen met Lee Towers en starten maar.

Voor een avondmens als ik was de Marathon van Athene in dit geval echter zwaar afzien. Niet zozeer de marathon zelf, want je weet wat je te wachten staat en bovendien heb je er een aantal maanden goed voor getraind. Wat ik bedoel is het volgende: Ryanair vliegt low budget, dat is goed voor de portemonnee alleen heeft dat ook zo zijn nadelen. Ten eerste het tijdstip van vertrek en ten tweede het vertrekpunt Charleroi (B). Tijdstip van vertrek vliegtuig richting Athene vrijdagochtend 09.00 uur, om 07.00 uur inchecken, 04.15 uur vertrek uit Hilversum naar België, dus 03.30 uur wekker gezet. Zaterdag uitslapen tot 09.00 uur als herstel. Zondagochtend startschot om 09.00 uur bij de atletiekbaan in Marathon, daarvoor om 06.00 vertrokken met de bus vanuit Athene. Om 05.00 uur ontbijt (dank aan het hotel), dus wekker gezet om 04.30 uur.

Maandagochtend uitslapen als herstel? Vergeet het maar, door zwaar verstoord bioritme (tijdverschil met Nederland is 1 uur) en nog aanwezige adrenaline in het lijf om 04.00 uur klaar wakker! Tenslotte dinsdagochtend de terugreis naar Nederland. Inchecken uiterlijk om 06.00 uur, dus om 04.05 uur staan we keurig op het station te wachten op de nachtbus richting vliegveld. Geen ontbijt. Wekker gezet om 03.00 uur. Was het de moeite waard? Jazeker, dankzij de teamgeest van medelopers en supporters, de talrijke double espresso’s, de sardines met pasta de avond voor de wedstrijd en bovenal de motiverende gedachte aan De Toren; BE INSPIRED.

Martien

 


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.