Foto’s en verslag Spiegelplasloop 2014

  • -

Foto’s en verslag Spiegelplasloop 2014

Category : Uncategorized , Verslagen

Maar liefst 350 deelnemers stonden aan de start van de 6e editie van de Spiegelplasloop, een absoluut record. Het organisatie comité van de BRC toonde zich dan ook zeer tevreden met deze massale deelname. Niet alleen in de regio Wijdemeren is de Spiegelplasloop een vast evenement geworden op de loopkalender, de Spiegelplasloop trok ook deelnemers ver buiten de regio. ( Zwolle, Rotterdam, etc.). Het fraaie parcours en de gezellige ambiance van de Spiegelplasloop zullen daar zeker aan bijgedragen hebben, gelet op de enthousiaste reacties van de lopers na de finish. Om klokslag 12.30 startte de kidsrun met 39 deelnemende kids en om 13.00 uur startte de vijf en tien kilometer.

Op de vijf kilometer werd zowel bij de dames als de heren het parcoursrecord verbroken. Broer en zus Robert en Linda Bijl uit Hilversum wonnen met overmacht deze afstand. Daarna wachtte het publiek op de finish van de tien kilometer. Winnaar van 2013 John van Dijk, voormalig inwoner van Nederhorst den Berg wist zijn zege van 2013 met overmacht te prolongeren, in 35 minuten won hij de tien kilometer. Bij de dames was de regionale dames-top vertegenwoordigd in het deelnemersveld en wist de Larense Karin Vissers de zege op te eisen in een nieuw parcoursrecord, ruim onder de 39 minuten. Niet alleen de voorste lopers werden enthousiast onthaald, iedere loper telt voor de Bergse organisatie. Bijzonder was ook dit jaar weer de deelname van de zogeheten ‘BarefootRunners’, op blote voeten liepen zij de tien verharde kilometers inclusief een gedeelte schelpenpad.

Op het veld achter Sporthal De Blijk reikte voorzitter van de BRC Dingeman Goossen de ereprijzen uit en verrichtte de verloting van drie paar loopschoenen onder de deelnemers, beschikbaar gesteld door Runnersworld Bussum één van de sponsoren van het evenement. Kleine smet op het verder organisatorisch goed verlopen evenement was een niet optimaal werkende tijdregistratie, waardoor de uitslagenverwerking vertraging opliep.

Uitslagen:

5km
Dames:
1. Linda Bijl  Hilversum 22.14
2. Franca Poort  Culemborg 22.24
3. Fenna de Hollander  Nederhorst den Berg  23.36
Heren:
1.      Robert Bijl  Hilversum  17.50
2.      Niek Visser  Soest   18.41
3.      Hielke Hilberts  Nederhorst den Berg   19.21  
10km
Dames:
1.      Karin Vissers  Laren  38.39
2.      Jolanda ten Brinke  Amstelhoek  42.08
3.      Christine Toonstra  Nederhorst den Berg  42.17
Heren:
1.      John van Dijk  Amstelhoek  35.38
2.      Willem den Uyl  Weesp  36.03
3.      Louran van Keulen  Loosdrecht  36.56
1e Bergse heer 10km        Steven Stijvers 39.26

 

De foto’s van de Spiegelplasloop staan op:

Foto’s Spiegelplasloop 2014

Met dank aan Monique Hogenberg een filmpje vlak na de start:

 


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.