Verslag van de Winterchallenge in Naarden (26/27 oktober)

  • -

Verslag van de Winterchallenge in Naarden (26/27 oktober)

Category : Verslagen

Een paar weken geleden zag ik het bericht van de BRC over de Winterchallenge in Naarden voor Spieren voor Spieren. s’Nachts om twee uur starten en een uur en 1 minuut later finishen, dan gaat de klok een uur terug. (zomer- naar wintertijd). Dus je begint om 02.00u zomertijd en je stopt om 02.01 wintertijd.

Het leek mij een erg leuk idee en een goed doel, dus Hans (mijn man) ook enthousiast gemaakt en ingeschreven. Per persoon was het ook nog de bedoeling om minimaal 50 euro extra te sponsoren, dat was snel voor elkaar. Om half één vertrokken we (met Noortje en Madelief (dochters) als supporters) naar de Lunet voor het halen van onze startnummers. Het was er nog niet zo druk, maar gestaag werd het drukker. Ook Anita en Muriel van de BRC waren gekomen, heel gezellig! Om half twee begon de warming up. Ik had besloten het parcours van 3.5km te wandelen, omdat ik de week ervoor in Amsterdam een zweepslag opgelopen had en ik kon inmiddels wel weer redelijk gewoon lopen. Dus wandelschoenen aan en gaan, de mensen met spierziekten moeten vaker afzien en ik wilde mijn sponsors niet teleurstellen.

Opgeven was geen optie! Ik wandelde als enige, zo bleek bij de start. Hoe zou het gaan over het behoorlijk donkere (wel hier en daar verlicht met fakkels en lampjes) en onbekende parcours. Gelukkig had ik drie hardlopers voor mij, die het lopen vaak afwisselde met wandelen. Dus niet helemaal alleen met de prachtige sikkelmaan en de sterren, het was een prachtige nacht! Na één ronde heb ik Noortje, Madelief en Britt (dochter Anita) nog kunnen mobiliseren om nog één ronde met mij mee te wandelen. Dat deden ze. Na 1 uur en 3 minuten had ik 7 km gewandeld, de meiden hadden het zweet op hun rug (moesten flink de pas erin houden) en dat om 2 uur ‘s nachts!! Even een groepsfoto en in sporthal de Lunet konden we wat drinken/eten en kregen we de medaille en de oorkonde. Het was een erg leuke ervaring!

Er is in Naarden ruim 15.000 euro opgehaald en landelijk 361.500 euro (het was op 138 locaties). Wij vertrokken vervolgens tevreden richting ons bed. Volgend jaar doen we het weer (met een hoofdlampje), maar ik hoop dan wel hardlopend!

Sportieve groetjes van Suzan Stougie-Jonkheer


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.