Verslag Halve Marathon Natalie Jacobze

  • -

Verslag Halve Marathon Natalie Jacobze

Category : Verslagen

Zondag 20 oktober 2013: D-day

 

Zondag 20 oktober jl. heb ik mijn allereerste halve marathon gelopen!

In mei van dit jaar – na het overlijden van mijn vader – heb ik besloten om mee te gaan doen aan de halve marathon van Amsterdam en sindsdien heb ik trouw drie keer per week getraind. Ik was er een week van te voren al helemaal klaar voor, maar dan begint de onzekerheid; zal het droog zijn, ga ik nog trainen in de laatste week of neem ik rust…

Uiteindelijk op maandag mijn laatste 7,5 kilometer gelopen en door de week heen werden de vooruitzichten voor het weer ook steeds beter (misschien zelfs wel iets te warm).

En dan is het zondagochtend 20 oktober: de spanning begint toe te nemen,  ontbijten (het moet,  al wil mijn maag niet echt), kleding aan (gelukkig geen dillema’s want het is warm dus gewoon korte broek en een T-shirt) en dan op weg naar Weesp om met de trein en de metro naar het Frans Otten stadion te reizen.

Aangekomen bij het stadion is alles perfect geregeld door mijn werkgever DAS: startnummer, shirtje en natuurlijk een groepsfoto. Dan op weg naar de start. In trainingen wordt er altijd netjes warmgelopen en gerekt en gestrekt, maar hier zijn we druk met het vinden van het startvak en is van warmlopen geen sprake. Eénmaal in het startvak gaat het allemaal heel snel en loop ik ineens voorbij de start. Klokje aan en rennen maar. Zoals gewoonlijk veel te hard van start, dus ik probeer mijn tempo aan te passen; toch passeer ik het 10 kilometer punt precies na een uur. Ik denk nog: óf ik ben in supervorm, óf dit gaat me de tweede 10 kilometer opbreken…

Ik loop stug door en blijf me verbazen over al die mensen. Na 15 kilometer wordt het zwaar, maar ik pas mijn tempo iets aan en blijf tegen mezelf zeggen dat ik mijn knieën moet blijven heffen en dat het nog maar 6 kilometer is en het grootste deel er dus al op zit. Bij kilometer 20 kan het niet meer mis gaan en pers ik het laatste beetje energie dat ik heb eruit om na 2 uur, 9 minuten en 37 seconden over de streep te komen. Wat was ik blij en emotioneel toen ik over de streep kwam.

 

Lieve pap, deze is voor jou!!!


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.