Bergers klauteren over De Gooische Matras

  • -

Bergers klauteren over De Gooische Matras

Category : Uncategorized , Verslagen

Even voor achten was het een drukte van belang op de parkeerplaats aan de Kolhornseweg, nabij de Hilversumse Hoorneboegse-Heide. De derde en laatste bostraining van het seizoen stond op het programma! Opnieuw was de opkomst fantastisch, en dat het wat bewolkt was en licht regende, mocht de pret niet drukken.

De “BRC afdeling Hilversum” – de officieuze naam voor het clubje Hilversumse BRC leden – onder aanvoering van BRC trainster Irma de Leeuw en Evelien Schoon, hadden wederom een ludiek thema uitgekozen: ‘De Gooische Matras’. Uitgedost als heuse ‘personal coaches’ heetten zij alle aanwezige lopers een persoonlijk – en warm welkom.

Na een ‘peptalk’ en een korte warming-up werden de groepen gesplitst en begon het echte loopwerk. Elk heuveltje, zandverstuiving of modderpaadje was in de omgeving van de Hoorneboegse-Heide opgenomen in het parcours.

Daarbij kreeg elke groep de opdracht, een ‘campingmatras’ tijdens de loop mee te nemen. Al snel parelden de zweetdruppeltjes op het voorhoofd van de lopers, en was er niet veel ‘lucht’ meer om een nog woordje te wisselen. Genieten deden de ‘polderlopers’ van de BRC natuurlijk wel, van het fraaie bos- en heidegebied.

Na een flink uur afzien, wachtte de verrassing aan de top van de Hoorneboegse-heide. Uiteraard  vooraf gegaan door een speech van de ‘zelfbenoemde’ voorzitter van de ‘BRC afdeling Hilversum’, Martien Slagt. Traditiegetrouw wordt er een BRC’er ‘in het zonnetje gezet’. Dit jaar was het de eer aan Henk Berkelaar, door zijn (verdienstelijk) volbrengen van de Big Five ( de vijf grootste stadmarathons ter wereld) –  en trouwe inzet als trainer en clubman!

Daarna werden – zoals het in het Gooi een goed gebruik is – de champagneflessen ontkurkt, en kon er een (symbolisch) ‘Gooische-Matras koekjes’ gegeten worden. Een groot dankwoord werd uitgesproken aan Irma, Evelien, Martien, Rob en Eric-Jan voor het organiseren van deze fantastische training.

De Technische Commissie


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.