1e bostraining: ‘Bijna op de letter nauwkeurig’

  • -

1e bostraining: ‘Bijna op de letter nauwkeurig’

Category : Uncategorized , Verslagen

Om klokslag 20.00 uur gaven BRC trainsters Irma de Leeuw en Evelien Buma het startsein voor de warmingup, van de eerste bostraining van het seizoen 2013,  waarbij zij de ruim vijftig deelnemende lopers en wandelaars vakkundig in vorm – en in de stemming –  brachten voor een pittige (bos) training.

Inmiddels traditiegetrouw bij de bostrainingen,  gaat het niet alleen om  hardlopen of wandelen. Na de  ‘bootcamp’training van het seizoen 2012 had de technische commissie nu een ‘oriëntatieloop’ op de programma gezet. Hierbij kregen de deelnemers de keuze om in groepjes van vier, van gelijkwaardig loopniveau een geselecteerd parcours door het prachtige Bantam en Spanderswoud af te leggen. Gelukkig waren de weersomstandigheden geen spelbreker en genoten de deelnemers van een prachtige voorjaarsavond, zonder neerslag of harde wind, kortom prima loopweer.

Elke groep had een andere route gekregen,  die de deelnemers met behulp van een kaart moesten zoeken. Daarbij moesten zes posten worden opgezocht. Met de klok als grote tegenstander, uiterlijk om 21.10 werden de deelnemers terugverwacht. Een forse inspanning dus! Bij de posten in het bos  stonden Irma, Evelien, Dingeman, Martin, Henk en Gert opgesteld, om de kaart van de deelnemers af te tekenen en hen een letter te overhandigen,die op speciaal format was afgedrukt. De afstanden die gelopen werden lagen tussen de 5 en 9km.

Na de zes posten bezocht te hebben was de groep van de “Jansens”( Gertjan, Jan, John, Iris en Laura) als eerste bij de start en finishplaats, achter de parkeerplaats van Natuurmonumenten in ‘s Graveland. Zo snel finishen, betekende een juiste combinatie van ‘tempo’ lopen en kaartlezen. Dat kon niet van ieder groepje gezegd worden, maar dat hoeft ook niet, want uiteindelijk gaat het om het loopplezier en de gezonde inspanning. De ‘Jansens’ kwamen vervolgens tot een verrijking van de Nederlandse taal door het woord ‘ Hangup’ te formuleren.

Na enige aarzeling keurde de jury dit woord goed. Vervolgens kwamen de groepjes , een voor een,  binnengedruppeld en kon er omstreeks 21.15 een A2 vel, vol met de meest uiteenlopende woorden worden getoond. Inmiddels begon het aardig fris te worden en na een korte afsluiting door de “technische commissie’, waarin de vrijwilligers werden bedankt voor hun bereidwilligheid om op een post te staan, en alvast voouitgeblikt werd op de komende bostrainingen ( op 29-5 en 12-6) , gingen de lopers tevreden naar huis.

20130515_213438

 

 

 


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.