Pleinloop 2012 zeer geslaagd!

 • -

Pleinloop 2012 zeer geslaagd!

Category : Verslagen

Het kwik steeg boven de vijfentwintig graden , de stranden liepen vol,  toch wisten de deelnemers de weg naar de jaarlijkse Pleinloop te vinden. Na de regenachtige omstandigheden bij de Estafette marathon en de Zomerspektakel Sprint-Triathlon, was het nu eindelijk stralend weer voor de BRC organisatie en de Vrienden van het Plein.

Saskia Dubelaar en assistenten hadden het  er druk mee om alle inschrijvingen op tijd te verwerken. De jaarlijkse Pleinloop, georganiseerd door de Bergse Runnersclub in samenwerking met de stichting Vrienden van het Plein is al jaren een succesvolle formule van sport en entertainment op de zondagmiddag.

Organisatoren Arthur Kok en Remco Kruiswijk, sinds twee jaar verantwoordelijk voor de organisatie van de Pleinloop besloten weinig te veranderen aan het beproefde concept. Tevreden constateerden zei  naderhand dat ondanks de tropische omstandigheden het deelnemers aantal ruim boven de honderd lopers lag en er geen noemenswaardige incidenten hadden plaatsgevonden.

Als vanouds verzorgde Hans Vuurmans fanatiek de warming up voor de jeugdlopen, waarbij er op de Voorstraat heel wat fanatieke jeugdige sportertjes te bewonderen waren, aangemoedigd door ouders, opa’s, oma’s en het overige publiek dat de weg naar het Plein makkelijk wist te vinden.

Hardlopen was niet het enige sportevenement op de zondag van het  Pleinfeest, er  kon er ook genoten worden van het prachtige beachvolleybal op het speciaal daarvoor aangelegde veldje tussen feesttent en muziekkoepel.

Traditiegetrouw wordt er gestart met de jeugdlopen. Bij de eerste jeugdloop moesten de jongens en meisjes onder de acht jaar 1 ronde door Brug- en Kerkstraat afleggen. Gijs Straman en Fleur Jansen waren hier als eersten over de finish. Onder luid gejuich werden de kinderen binnengehaald en na een prima prestatie genoten ze van een welverdiend ijsje.

De tweede jeugdloop moest het zelfde parcours tweemaal afleggen. De kinderen in de categorie t/m twaalf jaar. Een te snelle start kan hier lelijk opbreken. Toch waren Koen Duikersloot en Sanne Hilberts uitstekend in staat om hun krachten te verdelen en kwamen zij – in deze iets minder bezette jeugdcategorie –  als eersten over de finish.

Om klokslag 13.00 uur startte het hoofdnummer, de tien kilometer. Natuurlijk kon er ook weer van start gegaan worden op  tweeënhalf, vijf en zevenen halve  kilometer. Opvallend was het grote aantal jeugdige lopers onder de zestien jaar dat zich ingeschreven had voor deze Pleinloop. Een positieve tendens voor de sport in Wijdemeren en omgeving.

De BRC was zeer verheugd  dat Burgemeester  Martijn Smit – zelf in voorbereiding op de marathon van Amsterdam –  bereid was het startschot te verrichten. Hij waarschuwde de deelnemers op het gevaar van hardlopen onder  warme weersomstandigheden en wenste natuurlijk de deelnemers veel succes. De organisatie had niets aan het toeval overgelaten. Twee waterposten moesten de nodige verkoeling brengen. Op de Voorstraat stond een post van de EHBO opgesteld.

Na de eerste ronde van tweeëneenhalve kilometer wist Hilversummer Edwin van der Heijden weg te lopen bij concurrenten Joram van de Zande en Raimond Knip.

Deze plek zou hij niet meer afstaan en met een ruimte overmacht bereikte Edwin de finish. Lange tijd liep Kortenhoever  en oud-Berger Raimond Knip op de tweede positie in de wedstrijd, maar in de voorlaatste ronde wisten ervaren BRC-lopers Dingeman Goossen en Jan Dubelaar deze plek over te nemen. Zij aan zij streden zij vervolgens om de tweede plaats, waarbij in de laatste ronde Jan Dubelaar definitief een gaatje wist te slaan en als tweede over de meet kwam.  Opvallend was ook het goede lopen van Hielke Hilberts, die als twaalfjarige deelnemer als vijfde finishte, op zijn eerste loop over tien kilometer.

Bij de dames kende het wedstrijdverloop nauwelijks enige spanning. Van kop af aan wist Christine Toonstra alle tegenstand bij de dames voor te blijven. Met een ruime voorsprong finishte zij voor BRC-trainster Irma de Leeuw. De derde plek was voor de goed lopende Iris Bakker.

Het sportieve publiek bleef de deelnemers aanmoedigen en onthalen, ook nadat de eerste lopers gefinisht waren. Daarbij leverden alle lopers een uitstekende prestatie door onder de zware omstandigheden de pleinloop uit te lopen, ieder naar eigen kunnen.  Tot slot was er ook aandacht voor de goede prestatie van Eva van de Bovenkamp, zij sloot het deelnemersveld op de tien kilometer. In de laatste zware meters  gecoacht door vriend en schoonvader; Remco en Theo Kruiswijk.

Bij de Pleinloop was de (landelijke) trend ook weer zichtbaar in het deelnemersveld. Steeds meer dames gaan hardlopen!  Uiteraard speelt de BRC daar op in, voor zowel dames als heren, start op 19 september de tweede beginnerscursus van de Bergse Runnersclub. Aanmelden kan via de site Bergserunnersclub.nl. Na de prijsuitreiking en een dankwoord aan sponsoren en organisatiecomité door BRC voorzitter Dingeman Goossen, bleef het nog lang gezellig op het Plein!!

Uitslagen:

Meisjes t/m 8 jaar:

 1. 1. Fleur Jansen
 2. 2. Nienke Borstlap
 3. 3. Amber Pool

Jongens t/m 8 jaar:

 1. 1. Gijs Straman
 2. 2. Alex van Puttinga-Wiggers
 3. 3. Bas Wenneker

Meisjes 9 t/m 12 jaar:

 1. 1. Sanne Hilberts
 2. 2. Aimee Dujardin
 3. 3. Bo Koolen

Jongens 9 t/m 12 jaar:

 1. 1. Koen Duikersloot
 2. 2. Tijmen Schevers
 3. 3. Niels van Kaam

Dames:

 1. 1. Christine Toonstra          Ned den Berg   43.08
 2. 2. Irma de Leeuw                                Hilversum           46.54
 3. 3. Iris Bakker                          Weesp                                 48.54
 4. 4. Evelien Buma                   Ned den Berg   52.53
 5. 5. Suzan Stougie                  Kortenhoef        54.07
 6. 6. M. Creve                            Ankeveen          55.44
 7. 7. Linda Brakenhof              Ned den Berg   56.44
 8. 8. Francine Nelissen           Baarn                    56.49
 9. 9. Renatte Welle                  Ankeveen          58.02
 10. 10. Sandra Meinis                  Weesp                                 59.24

Heren:

 1. 1. Edwin van der Heijden                 Hilversum           40.15
 2. 2. Jan Dubelaar                     Ned den Berg   40.48
 3. 3. Dingeman Goossen       Ned den Berg   41.03
 4. 4. Raymond Knip                 Kortenhoef        41.16
 5. 5. Hielke Hilberts                 Ned den Berg   42.26
 6. 6. Mathieu Ekelschot         Hilversum           42.31
 7. 7. Joram van de Zande      Ned den Berg   43.43
 8. 8. Gijsbert Nagel                  Ned den Berg   45.19
 9. 9. Klaas von Hebel               Kortenhoef        45.22
 10. 10. Paul van Wijk                    Ned den Berg   46.30

Volledige uitslag: www.bergserunnersclub.nl


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.