Birgitta en Sietske in de Utregse Meidenloop

  • -

Birgitta en Sietske in de Utregse Meidenloop

Category : Verslagen

Op zaterdag 30 juni 2012 hebben Sietske de Jonge en Birgitta Hodde mee gedaan aan de Utregse Meidenloop, 10km.

Vanaf Bussum-Zuid met de trein naar Utrecht CS om vanaf daar naar Park Lepelenburg te lopen voor het ophalen van het startnummer.

De route was gemarkeerd door roze ballonnen die aan de lantarenpalen hingen, dus door deze lantarenpalen te volgen waren we met een minuut of 20 in het park.

Startnummer opgehaald, tassen weggezet en op ons gemak weer terug gelopen naar de start (bij de Dom). We waren ruim op tijd.

Er deden meer dan 4500 vrouwen/meisjes mee. De start van de individuele 5km en 10km was tegelijk, nl. om 19.00 uur. Het was erg druk op het plein zodat je pas na 5 minuten over de 1e mat kwam. Er stond veel publiek langs de kant, dat was gezellig maar sommigen stonden ook op het parcours, dat was wat minder. Ook moest je uitkijken voor geparkeerde auto’s langs de grachten en kleine betonnen paaltjes. Doordat het zo druk was, kon je niet zo goed in je ritme komen, dat ging na 5km beter. De route ging door de binnenstad van Utrecht en had een ronde van 5km, dus wij moesten 2x deze ronde lopen. Het zag er leuk uit, zo’n lange lint van loopsters.

Af en toe kwamen we een heuvel tegen en dan was het hard werken om met deze warmte naar boven te lopen. Al met al was het een leuke loop en was het resultaat minder belangrijk. De opbrengst van deze loop ging naar het Helen Dowling Instituut. Uiteindelijk is er € 11.000,– opgehaald voor deze stichting.

Uitslag 10km

Birgitta Hodde: 1.07.39

Sietske de Jonge: 1.09.53


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.