Bergse Runners hielpen de Kerstman!

  • -

Bergse Runners hielpen de Kerstman!

Category : Evenementen

Getooid met kerstmutsen voorzien van ‘fonkelende lichtjes’ liepen op woensdagavond 21 december meer dan 50 Bergse Runners- en wandelaars als ‘koerier’ van kerstpakketjes door het dorp. Een bijzonder gezicht waarbij passanten even hun wenkbrauwen fronsten  bij het zien langskomen van deze bonte stoet sportmensen. Initiator – BRC Trainer Theo Kruiswijk had niets aan het ( logistieke) toeval overgelaten bij de voorbereiding van de ‘laatste’ loop en wandeltraining van 2011.

Na een korte instructie en peptalk van Theo Kruiswijk – bij de verzamelplek van de Bergse Runners nabij Sporthal De Blijk, kregen groepjes lopers de opdracht een kerstpakket via een route die op het pakket stond vermeld naar het Plein te brengen.

Deze ‘speciaal geselecteerde’ kerstpakketten beschikbaar gesteld door de firma Joh.Mets waren vooraf door het organisatieteam in de bedrijfsruimte van de firma ServiceConnection aan de Reeweg voorzien van een code.

Tijdens de loop was het de opdracht om elk pakket via de aangegeven route door de wijken van Nederhorst den Berg op het Plein te bezorgen.

Uiteraard zorgde dat voor de nodige hilariteit, maar ook voor inspanning! In een tijdsbestek van een ruim half uur legden de BRC’ers in het dorp gezamenlijk ongeveer 160 kilometer af en werden alle pakketten veilig afgeleverd op het plein!

BRC trainer Martin van Wijk stond daar de lopers op te wachten, om hen na de geleverde inspanning te belonen met een glaasje chocolademelk of glühwein. Vooral dat laatste vond gretig aftrek.

In een gezellige ambiance op het Plein werd nagepraat en een unieke groepsfoto gemaakt door ‘huisfotograaf ‘ Bart Bijl. Tot verrassing  bleek dat op elk afzonderlijk kerstpakket een ( grote) letter stond vermeld, dat gezamenlijk –  geheel toepasselijk –  vormde: “prettige kerstdagen en een sportief 2012!

Op maandag 9 januari starten de trainingen weer voor hardlopers en wandelaars. Ook in 2012 organiseren de BRC weer; de Nieuwjaarsloop, de Spiegelplasloop, de Jubileum Estafettemarathon, de Zomerspektakel Sprintriathlon en de Pleinloop! Natuurlijk Streven de Bergse Runners weer naar net zoveel hardloop- en wandelplezier als in 2011.

M. Hilberts

groepsfoto-brc_-kerstpakketrun


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.