Pleinloop in “De Brug”

  • -

Pleinloop in “De Brug”

Category : Uncategorized , Verslagen

Pleinloop 2011 sportieve topper

 

Met 125 hardlopers is Pleinloop 2011 een heuse klapper. Zowel de wedstrijdlopers als de recreatieve lopers rennen zich de benen uit het lijf en zetten een persoonlijke prestatie neer.

 

Door Perla Jap Sam

 

Het is druk op het plein in het centrum van Nederhorst den Berg. Ondanks de aangekondigde regenbuien zijn er veel mensen op de been, zowel hardlopers als toeschouwers. Op de achtergrond klinkt muziek. In het startvak staan de hardlopers paraat. Aan de kant wachten de toeschouwers op het begin van de hardlooprace. Het is een uur en Martin van Wijk, voorzitter van de evenementencommissie van de Bergse Runners Club (BRC), geeft het startsein. De lopers schieten uit de startblokken – Pleinloop 2011 is begonnen. 

 

Groot aantal deelnemers

Niet eerder hebben zoveel deelnemers meegedaan aan de Pleinloop. Onder de deelnemers bevindt zich nummer 187, Francis Boomsma. Ze loopt voor de stichting Kika – Kinderen Kankervrij.

De organisatoren, Arthur Kok en Remco Kruijswijk, zijn dik tevreden over de opkomst. Kok: ‘Het was ons doel was om veel deelnemers aan te trekken en dat is gelukt. Ik ben blij dat veel lopers de stap hebben genomen om mee te doen.’ Zelf deed hij ook mee. Was dat naar tevredenheid? ‘Het was voor mij een opbouwende race. Ik heb consequent kunnen lopen.’ Kruijswijk: ‘We gingen voor honderd deelnemers en het zijn er 125 geworden!’ Hoe kijkt hij terug op zijn deelname? ‘Ik was de afgelopen week ziek en heb het daarom rustig aan gedaan. Maar ik ben tevreden over de tijd die ik heb neergezet’, laat hij weten.

 

Enthousiaste toeschouwers

Tijdens een loop is er altijd een breekpunt. Juist op dat moment is de aanmoediging van de toeschouwers belangrijk. Dat vindt ook Eva van den Bovenkamp, BRC-lid, ‘Als je langs de tent loopt en je hebt in je hoofd dat het moeilijk gaat, krijg je zoveel energie van de mensen aan de kant. Wat ook leuk is, is dat wij lopers elkaar onderling aanmoedigen. Hierdoor is de sfeer bij de Pleinloop écht heel leuk. Els Meijer, BRC-lid, ‘ik vind het geweldig dat de mensen aan de kant je zo aanmoedigen, ze roepen je naam en applaudisseren – echt een thuiswedstrijd. Je komt tijdens het lopen mensen tegen die je kent van de trainingen en iedereen moedigt elkaar aan. Dit maakt de Pleinloop ook zo bijzonder.’

 

Terechte winnaar

Hoewel alle deelnemers, door alleen al mee te doen, winnaars zijn, is er uiteindelijk toch slechts één titelhouder. Ook dit jaar gaat deze prijs naar Reinier Nagel uit Weesp. Een eervolle tweede plaats gaat zoals vorig jaar naar Berger, Mark Hilberts, trainingscoördinator bij de BRC. ‘Reinier is de terechte winnaar, laat me daar duidelijk over zijn. Wel hoopte ik dichter bij hem te zitten. Maar aan het einde van de tweede ronde moest ik stoppen, omdat ik pijn had in mijn maagstreek. Dat heeft tijd gekost. Als je stopt tijdens een race kom je niet meer goed in je ritme. En in een strijd kun je dat niet hebben.’

 

BRC-lid worden

De Pleinloop zorgt ook voor potentiële nieuwe leden. Een deelnemer uit Kortenhoef: ‘Ik denk er serieus over na om lid te worden van de BRC om te werken aan mijn techniek.’ Is hij blij met het resultaat dat hij heeft behaald? ‘Natuurlijk, meedoen is winnen. Hoe vaak mag je proeftrainen?’, wil hij weten. ‘Drie à vier keer, gewoon meedoen’, is het antwoord van de voorzitter van de evenementencommissie.

 

KidsRun

Voorafgaand aan de Pleinloop is de KidsRun. Kinderen lopen races van 500m of 1000m. Jord Kok (6) valt wanneer het startsein wordt gegeven. Zijn moeder, Petra Vossepoel: ‘We dachten dat hij aan de val maar een paar schrammetjes had overgehouden. Maar hij bleek op zijn hoofd te zijn gevallen waar hij er een enorme bult aan heeft overgehouden. Aan de hand van Hans Vuurmans heeft hij het rondje toch uitgelopen. We zijn er zo trots op dat hij heeft doorgezet en dat hij niet is gestopt.’

 

Volgend jaar weer?

Kok: ‘Volgend jaar organiseren Remco en ik deze gemoedelijke dorpsloop weer. Het is mooi dat er dit jaar zoveel mensen waren, zowel lopers als toeschouwers. Het startvak stond vol en dat doet me goed.’

 

Uitslagen Pleinloop 2011

 

Kidsrun 4 t/m 8

Jongens

1. Lars

2. Bas

3. Martijn

 

Meisjes

1. Vivienne

2. Yannick

3. Bo

 

Kidsrun 9 t/m 12

Jongens

1. Nick

2. Stein

3. Bart

 

Meisjes

1. Marit

2. Tirza

3. Milou

 

Senioren

Heren

1. Reinier Nagel                                                        37.12

2. Mark Hilberts (eerste Bergse heer)                     38.15

3. Hans Overbeek                                                      39.32

 

Dames

1. Irma de Leeuw                                                      44.53

2. Marcella van Hemert (eerste Bergse dame )      45.11

3. Iris Bakker                                                             46.39


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.