Winst voor Christine en fysiotraining-team Weesp bij de Vechtloop!

  • -

Winst voor Christine en fysiotraining-team Weesp bij de Vechtloop!

Category : Verslagen

Dat in Nederland de weersomstandigheden razendsnel kunnen veranderen, werd weer eens duidelijk bij de 30e Vechtloop. Regende het zaterdag onophoudelijk en was het kil buiten, op zondag was het minimaal 10 graden warmer en benauwd weer. Bij de grote BRC afvaardiging die naar Weesp was gekomen voor de Vechtloop, was dan ook het belangrijkste gespreksonderwerp: “hoe om te gaan met de plotselinge warmte”?

Vooraf konden de lopers kiezen uit drie afstanden, de 10km, de 15km en halve marathon. BRC’er Gerard Miltenburg had Christine Toonstra, Arthur Kok  en Mark Hilberts benaderd om uit te komen voor zijn bedrijf (fysiotraining-team Weesp) –  bij de businessrun. Dat pakte goed uit, want dit team bleek goed voor de winst. Vol trots kon Gerard de wisseltrofee bij de prijsuitreiking in ontvangst nemen. Dat was een leuke opsteker, want door blessureleed kon Gerard zelf helaas niet deelnemen.

Ook individueel werd er opnieuw succes geboekt door (BRC’er) Christine Toonstra, die na haar winst bij de Sprint Triathlon in Nederhorst den Berg opnieuw  het hoogste podium mocht beklimnmen –  door als eerste dame te finishen op de 10km. Onderling was er nog even strijd  met Arthur Kok, maar Arthur stelde met een laatste snelle kilomer zijn voorsprong veilig.

Ook Iris Bakker liet opnieuw zien dat haar vorm groeiende is –  en liep een uitstekende 10km, daarbij (dankbaar) ondersteund door ‘haas’ Henk Berkelaar.  Remco Kruijswijk probeerde nog enige tijd bij Iris aan te klampen, maar moest helaas in de laatste kilometers afhaken, maar finishte desondanks keurig onder de 50 min.

Ook Astrid Versluis, Karin van Manen en Marijke van Leeuwen liepen  prima tijden. Evelien Schoon startte op de 15km, maar de warmte was een te grote spelbreker voor een snelle tijd.

Op de halve marathon liep’ marathonman’ Jan Dubelaar stabiel en onverschrokken naar een goede tijd. Irma de Leeuw finishte vlak daarna opvallend fris. Gevolgd door Martien Slagt, Jan van Wijk en Erik van Houten – die respect afdwongen met hun finish op deze afstand.

Alle uitslagen zijn te vinden op de site. De bovengenoemde lopers nemen nu even rust om net als jullie woensdag 29 juni mee te kunnen doen aan de midzomerloop van de BRC. (aanvang 20.00 uur) Wandelaars vetrek 19.30.

Mark Hilberts


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.