Verslag Stoomtramloop op zondag 19 juni 2011

  • -

Verslag Stoomtramloop op zondag 19 juni 2011

Category : Verslagen

Op zondag 19 juni jl. was het dan eindelijk zo ver.

Vandaag staat de Stoomtramloop in Hoorn op het programma. Jk heb me ingeschreven voor de 9,5 km, oftewel met de stoomtram vanuit Hoorn naar Wognum om vanaf daar 9,5 km terug te lopen naar Hoorn.

Omdat er een maximum aantal lopers mee kunnen met deze stoomtram vond de inschrijving al begin februari van dit jaar plaats, want vol = vol. Na een meniscusoperatie vorig jaar november  ben ik afgelopen februari weer voorzichtig gaan trainen en was ik erg benieuwd hoe ik deze 9,5 km zou volbrengen. Is het nog niet te vroeg voor deze langere afstand?? Tussen de maanden maart en juni had ik wel loopjes gedaan zoals de 5 km en 7 en 7,5 maar langer nog niet. Begin juni ging ik op vakantie om op 14 juni terug te komen uit een warm Turkije om vervolgens de zondag daarop deze loop te volbrengen. Had mijn hardloopspullen meegenomen op vakantie onder het mom, als het niet te warm is ga ik gewoon ’s-ochtends vroeg lopen en ik zie wel. Inderdaad heb ik in mijn vakantie 3 x 35 minuten kunnen lopen op het park waar ik en mijn gezin verbleef. Terwijl iedereen nog lekker lag te slapen liep ik mijn rondjes. In deze rondjes zaten 3 bruggetjes dat het rondje op een gegeven moment toch wel pittig maakte en natuurlijk speelde de temperatuur, circa 28 graden, ook een rol.

Zondagochtend rond de klok van 09.15 uur mijn collega opgehaald om samen naar Hoorn af te reizen (per auto). Daar aangekomen de auto bij de finish gezet en naar het station gelopen van waaruit de stoomtram zou vertrekken. Na het ophalen van het startnummer en de chip een kopje koffie gedronken en op de trein gestapt. De rit naar Wognum duurde ongeveer 30 minuten. Ruim voor aanvang van de start (12.10 uur) kwamen we daar aan en we twijfelden of we met of zonder jasje zouden lopen. Na lang dubben hebben we toch besloten om zonder jasje te lopen en  deze om onze middel te knopen om bij een fikse regenbui alsnog aan te kunnen trekken.

Om 12.10 uur klonk het startsein en al snel liepen we een lekker tempo. De lopers van de 4,7 km waren al vlug richting finish terwijl de 9,5 km lopers eerst nog een rondje door Wognum deden waaronder ook een hoge brug die over de snelweg ging moest worden bedwongen. Toch blij dat ik in de vakantie enkele bruggetjes tegen ben gekomen, dat kwam nu goed van pas.

Omdat er best veel wind stond hadden we het ene moment wind mee, het andere moment wind tegen en ook zijwind was aanwezig. Het parcours is vrijwel verhard en gedeeltelijk verkeersvrij.  Op een gegeven moment kwamen we weer bij het punt waar de 4,7 km lopers richting finish gingen, dus wij ook. We waren op de helft.  Het tempo waarin we liepen beviel prima, onderweg lekker kunnen kletsen met elkaar en toch ook genieten van de omgeving. Maar ja dan komt de laatste kilometer in zicht en dan ineens voel je dat je moe wordt en ben je blij als je er bent. De laatste 400 meter over de atletiekbaan en ja we zijn binnen. Eenmaal geklokt komen we tot de conclusie dat we 1:02:34 over deze afstand hebben gedaan. We zijn tevreden. De afstand uitgelopen in een mooie tijd gezien de weersomstandigheden. De hele route hebben we het droog gehouden en hoefde het jasje niet aan.

Wij zijn volgend jaar weer van de partij. Voor foto’s of een impressie van deze loop, kijk dan op:

www.stoomtramloop.nl. Voor de liefhebers is er ook een 21,1 km route. Dan ga je met de stoomtram vanuit Hoorn naar Medemblik en vanaf daar teruglopen naar Hoorn.

Groetjes

Birgitta Hodde


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.