Verslag City Run Hilversum Eva van de Bovenkamp

  • -

Verslag City Run Hilversum Eva van de Bovenkamp

Category : Evenementen , Verslagen

Spieren voor Spieren City Run Hilversum

De laatste maanden heb ik heel wat kilometers op de fiets gemaakt om de marathongroep te begeleiden in hun duurlopen op weg naar de marathon van Parijs, Rotterdam of Boston. Mijn fietsmand zat vol eten en drinken waar de lopers gretig gebruik van hebben gemaakt. Wat een respect is er bij mij ontstaan tijdens de lange tochten van soms wel meer dan 3uur. Mijn respect is na afgelopen weekend nog meer gegroeid.

Vorige week was ik in Parijs om mijn vriend Remco Kruiswijk, mijn schoonvader Theo Kruiswijk en de andere lopers aan te moedigen om de marathon tot aan de finish te volbrengen. Wat werd ik verrast toen ik op zaterdagavond (de avond voorafgaand aan de grote dag) een groot bedank kreeg van de afdeling Hilversum van de BRC. Met een oorkonde en prachtig T-shirt kreeg ik toch wel een rood gezicht toen ik voor de groep lopers stond waarvoor ik zoveel respect heb.

Maar met dit mooie cadeau begon in mij een grote tweestrijd. Ik heb een prachtig T-shirt van de BRC, maar nu dus ook een T-shirt van BRC afdeling Hilversum, welk shirt zou ik aan moeten gaan trekken aankomende zondag bij de Spieren voor spierenloop in Hilversum?

Zondag terug in de auto begon voor mij de mentale voorbereiding voor de wedstrijd in Hilversum. Heb ik genoeg getraind? Deze vraag moet ik helaas met nee beantwoorden. Door de vele trainingen van de marathongroep zijn mijn looptrainingen er in het weekend wel eens bij ingeschoten. De training van afgelopen woensdag was voor mij dan ook de ultieme test om te kijken of ik er klaar voor was. De spiegelplas rond met enkele meetmomenten erin, dit ging voor mijn gevoel heel goed wat me mentaal erg sterkte. Toch begon ik, geheel onverwachts, ook zenuwen te krijgen. Lukt het me wel om het toch heuvelachtige parcours in Hilversum met succes te volbrengen? Wordt het niet te warm?

En daar stond ik dan vanmiddag, te wachten op het startschot, toch wel aardig ontspannen. Uiteindelijk gekozen voor mijn shirt van de BRC afdeling Hilversum. Met het horen van het startschot ebde ook de laatste spanning weg en toen kon ik aan mijn 10km beginnen. Eerst een lus door het Mediapark, daar begon ik toch al snel te merken dat het aardig warm was. Onderweg krijg ik van Remco, die mij met de fiets komt coachen, nog wat keren water waar ik gretig gebruik van maak. Op de 5km begin ik het echt zwaar te krijgen, gelukkig staan er al gauw supporters voor mij aan de kant van de weg wat me aanzet om door te lopen. Bij zo ongeveer 8,5 km begin ik weer opnieuw mijn energie te vinden, er is meer publiek aan de kant van de weg en mijn benen beginnen weer mee te werken.

Ook bij de 9km staan gelukkig weer mijn supporters. Nog 1km… ik schroef mijn tempo wat omhoog en al snel ben ik bij de finish! Wat ben ik blij dat ik dit toch maar weer mooi geflikt heb. Weleens waar in een minder snelle tijd dan gehoopt, maar toch ben ik zeer trots op mezelf. 

Eva van de Bovenkamp


Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.