Inschrijven fietstraining, het kan nog!

  • -

Inschrijven fietstraining, het kan nog!

Category : Bestuur

Enige tijd geleden heeft u een leden-enquête ingevuld over uw lidmaatschap van de BRC. Uit de enquête volgt een positief beeld over de trainingen en de vereniging. Uiteraard een mooie opsteker voor een ieder die zich inzet voor onze vereniging/ of deelnemer is aan de trainingen.

Uit de enquête bleek o.a. dat er onder de leden belangstelling is voor fietstraining. Graag wil het bestuur en de TC hier gevolg aangeven.

Aangezien de BRC de organisatie van de sprinttriatlon gaat verzorgen tijdens het Zomerspektakel willen bestuur en trainers natuurlijk ook de deelname van de leden stimuleren aan dit uitdagende evenement. Bovendien sluit fietsen als duursport aan bij de sportieve activiteiten van de vereniging.

Fietstrainer Nico Bakker is bereid gevonden om vanaf 10 april, tot de sprinttriatlon, 19 juni, de fietstrainingen te verzorgen die gericht zullen zijn op deelname aan de sprinttriatlon. Dat houdt in dat er een gevarieerde fietstraining wordt aangeboden met verschillende trainingselementen, zoals intervaltraining, duurtraining en techniektraining (de houding op de racefiets).

Ook als u niet wilt deelnemen aan de sprinttriatlon, maar wel aan de fietstrainingen bent u van harte welkom!

De fietstrainingen worden aangeboden op zondagmorgen en starten om 08.30, vanaf sporthal de Blijk.

Het tijdstip waarop het nog rustig is op de fietspaden in de omgeving, zodat er op sommige stukken stevig doorgetrapt kan worden.

De fietstrainingen zijn bedoeld voor leden die beschikken over een racefiets en het liefst al enige wielerervaring hebben. Natuurlijk is het verplicht om een helm te dragen en in de groep zonder triatlonstuur te fietsen. Nico en de BRC hechten veel waarde aan het veiligheidsaspect. Bij de start van de fietspilot zullen duidelijke afspraken gemaakt worden over het fietsen in een peloton, de verkeersregels en niet te vergeten het sociale aspect.

De fietstraining is een pilot van de BRC, dat betekent dat de trainingen na 19 juni geëvalueerd zullen worden, en er door het bestuur en de TC gekeken zal worden naar een eventuele continuering.

Omdat het een pilot betreft en de BRC volgens de statuten van de vereniging alleen looptrainingen kan verzorgen is deelname natuurlijk geheel op eigen risico! Het bestuur stelt zich op geen enkele wijze aansprakelijk!

Nu het voorjaar nadert zal de racefiets door veel sporters weer uit de schuur gehaald worden. Hardlopen en fietsen kunnen dan prima gecombineerd worden!

Enthousiast geworden? Geef je per mail op bij de TC, Mark Hilberts. (toonstra-hilberts@zonnet.nl)

Voor vragen en nadere info kan ook met de TC contact opgenomen worden.

Namens het bestuur en TC van de BRC,

Dingeman Goossen

Mark Hilberts


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.