10 BRC’ers lopen Marathon uit!

  • -

10 BRC’ers lopen Marathon uit!

Category : Uncategorized , Verslagen

Parijs_1

Na maandenlange trainingsarbeid was het 10 april marathon Day! ( De Marathon van Parijs) Onder prachtige voorjaarsomstandigheden vertrokken vrijdag Rob, Erik-jan, Martien, Irma, Erik, Theo, Remco, Liz en Mark naar Parijs. Vergezeld door familie en aanhang. Het merendeel van de groep koos voor het comfort van de Thalys, een aantal voor de eigen auto.

Helaas moesten Dingeman, Jan en Evelien verstek laten gaan vanwege blessures. Extra wrang was de afzegging van Evelien, die in de week voor de marathon een ernstige rugkwetsuur opliep, waardoor deelname onmogelijk werd.

Eenmaal in Parijs aangekomen spraken we af – na ingekwartierd te zijn -  in onze (verschillende) hotels, om op vrijdagavond de Marathon-Expo te bezoeken, alwaar de startbescheiden opgehaald werden – en de marathonsfeer al goed werd gevoeld.

 Werd er voorheen marathonlopers vooral geadviseerd om ‘pasta’s’ te nuttigen, tegenwoordig schijnt volgens de modernste (sport) inzichten ‘rijst’ een betere koolydraatbron te zijn. Dus werd het een heuse ‘rice party’! En zo bikten de BRC’ers ‘ smaakvol’ (?) – een kartonnen doosje rijst weg.

Op de zaterdag voor de marathon trok een ieder, met of zonder aanhang zijn eigen plan – en genoot van de prachtige stad Parijs. ‘s Middags werd er nog een hazenslaapje gedaan en werden de spullen in gereedheid gebracht voor de grote inspanning. Uiteraard ontbrak niet een laatste gezamenlijk avondmaal, dat op voorspraak van Theo werd gehouden in een . Italiaans restaurant. Voorafgaand door een fotoshoot voor de Eiffeltoren.

In de gezellige ambiance van het restaurant nam Theo het woord en hield een laatste peptalk voor de lopers. Om goed in de stemming te komen – en een blijvend aandenken aan dit unieke weekend over te houden – hadden Theo en Irene voor de lopers en aanhang, kleine ludieke ‘Eiffeltorentjes’ gekocht. Hetgeen zeer gewaardeerd werd.

Vervolgens kon een woord van Martien niet uitblijven. De Hilversumse lopers Irma, Martien, Eric-jan en Rob – gekscherend de afdeling Hilversum van de BRC genoemd –  hadden (uiteraard)ook een verrassing in petto.

Martien stond bij zijn speech stil bij het dankbare werk dat Eva van de Bovenkamp (vriendin van Remco) voor de lopers had verricht –  in hun trainingsvoorbereiding. Tijdens de lange duurlopen reikte Eva vanaf de fiets de lopers sportdrankjes aan. Bij een flink aantal trainingen moest ‘weer en wind’ getrotseerd  worden. Groot is dan ook de waardering en respect voor Eva. Martien verwoordde dat treffend en benoemde Eva dan ook  ‘officieus’ tot lid van verdienste van de ‘BRC afdeling Hilversum’. Als dank kreeg zij van Martien namens de lopers een prachtig hardloopshirt met opdruk overhandigd.

Daarna werd het tijd om vroeg onder de wol te kruipen, aangezien al om 08.45  het startschot zou klinken. Omdat we in verschillende hotels overnachtten – reisden we afzonderlijk met de metro naar de start.

Uniek – om ’s ochtend vroeg gezamenlijk met 40.000 andere (loop) gekken op de Champs-Elysee te wachten op het startkanon..

Gelukkig klonk het startschot vroeg op de morgen omdat de weersomstandigheden voor het lopen van een marathon bepaald niet gunstig waren. Na de vroege ‘frisse’ ochtendkou werd het in snel tempo warmer, in de loop van de ochtend wees de thermometer zelfs ruim 25 graden aan.  Op een geaccidenteerd en fraai parcours –  waar duizenden toeschouwers ons aanmoedigden beleefden we allemaal onze eigen (wed)strijd. En zo bereikten we moe, voldaan en niet onbelangrijk ‘heelhuids’ de finish.  

Arthur Kok koos voor de marathon van Rotterdam. Na twee keer succesvol in de marathon van Amsterdam gefinisht te zijn, werd het nu tijd om in het ‘ hol van de Leeuw’ te debuteren. Na een zeer goede trainingsperiode waar PR’s op korte afstanden ruim verbroken werden, wees alles op het lopen van een snelle marathontijd. En die missie slaagde glansrijk! Ondanks krampverschijnselen rond de 32 km een nieuw PR op de marathon voor Arthur!

Nu is het tijd voor herstel voor deze groep BRC marathonlopers, sommigen denken alweer aan nieuwe marathon uitdagingen. Wordt het Eindhoven, Londen, Rome of de ‘Slachtemarathon’? We zullen het zien!

Mark Hilberts

Resultaten

       
Parijs      
Mark   Hilberts 3:16:30
Irma de Leeuw 3:43:26
Martien   Slagt 3:44:04
Rob   Huisman 3:48:14
Erik van Houten 4:03:12
Remco   Kruiswijk 4:06:43
Theo   Kruiswijk 4:06:43
Eric-Jan   Zijdel 3:52:06
Liz   Boers-Maynard 4:24:32

 

Rotterdam

Arthur Kok   Kok 3:19:48

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.