Verslag uitje Amsterdam

  • -

Verslag uitje Amsterdam

Category : Evenementen , Uncategorized

AMSTERDAM !!!!! 5 maart 2011

Op zaterdagmorgen 5 maart hebben 7 lopers van de BRC een uitje/loopje gedaan in hartje Amsterdam. Onder de bezielende leiding van Henk Berkelaar (tevens bedenker van dit uitje) vertrokken wij vanaf sporthal de Blijk naar de trein in Weesp. Vijf dames (Joke, Sietske, Vera, Marijke en Els) twee heren (Remy en Henk) kregen het op station Weesp al voor elkaar om bij het kaartjes kopen de boel zo door de war te gooien dat we met 1 kaartje teveel op zak de trein in gingen. Nou ja, beter een teveel dan een te weinig toch? Aangekomen in Amsterdam wandelden we richting Dam om daar te starten met onze tour. Volgens Remy is hij nog nooit zo snel met 5 vrouwen door de Kalverstraat gelopen….maar ja, hij had gewoon geluk dat de winkels nog dicht waren.

Daar vandaan richting Jordaan alwaar we de Westertoren en het Anne Frankhuis passeerden. Onder de Westertoren staan een aantal standbeelden van bekende volkszangers en daarmee moesten we natuurlijk op de foto:

3

Tante Leen, Johnny Jordaan, Bolle Jan en Mien Froger en Manke Nelis, allemaal vergane glorie maar de teksten kenden we nog wel.

Daarna verder richting Rijksmuseum alwaar we op het museumplein poseerden voor een echtpaar uit Brazilië die zo aardig waren een foto van ons allemaal te maken, zodat Henk er ook een keer opstond. Aangezien het een nogal groot ‘beeld’ is, zijn we van alle kanten gefotografeerd. Dat het tevens een aardige manier was om even op adem te komen, heeft Henk volgens mij niet gemerkt.

9   8

Na het Heineken museum te zijn gepasseerd kwamen we aan bij de 7 bruggen. Vanaf deze plek kun je achter elkaar 7 bruggen op een rij zien die over de grachten liggen. Vanuit een rondvaartboot zie je het nog beter, maar die was even niet voor handen. Ook hier foto’s gemaakt met afwisselend Remy en Henk als stralend middelpunt. We hebben Joke maar met moeite van de fiets af kunnen krijgen, maar voor de foto was het een leuk gezicht.

9 8

Je kunt zien dat we hier al aardig vermoeid raakten en de roep om koffie met een appelpunt (was ons vooraf beloofd) werd steeds groter. Echter onze grote reisleider besliste dat we, voordat dat ging gebeuren, we nog zeker 1 hele grote toeristische trekpleister gezien moesten hebben.

Ouwezijds Voorburgwal, Nieuwezijds Voorburgwal, u raadt het al, het ‘Red Light District’ oftewel in goed Nederlands ‘de Wallen’.  Nu komen wij vrouwen daar niet dagelijks (sterker nog, ik was er nog nooit geweest) maar Remy bleek hier verrassend goed de weg te weten. Hij liet ons zelfs (buiten de route om) een blokje om lopen zodat we iets van het werkelijke leven daar konden zien.  Ik weet het niet zeker, maar ik dacht zelfs dat er diverse malen naar hem werd gezwaaid.

Vervolgens door een heel smal steegje waar je niet eens naast elkaar kon lopen, via de Warmoesstraat weer richting station. Daar aangekomen bleek dat we ruim 8 kilometer hadden gelopen. Qua tijd was het mooi geweest,  het werd akelig druk in Amsterdam. Op het station heerlijke en welverdiende koffie met appeltaart genuttigd en na wat strubbelingen met de OV chipkaart konden we moe maar voldaan richting huis gaan.

Henk, heel hartelijk bedankt voor deze ontzettend leuke trip en voor iedereen die twijfelde of niet mee is geweest….jullie hebben wat gemist!

Joke Janmaat, Sietske de Jonge, Marijke van Leeuwen, Vera van Kan, Remy van den Berg, Henk Berkelaar en Els Meijers.


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.