Sportief wandelen in Berg-en Dal

  • -

Sportief wandelen in Berg-en Dal

Category : Verslagen

Op zaterdagochtend 9 oktober vroeg jl. was het weer zover voor een aantal leden van de BRC-sportief wandelgroep. Om 5 uur werden wij – Yvonne Hoetmer, Marijke Jansen Bert en Hetty Hilberts – door Marion Blok van het Plein opgepikt voor een autorit naar Berg en Dal.

Om 6:45 uur arriveerden we bij de tennisvereniging Berg en Dal, waar we om 7:30 uur konden starten voor de 40 km.
Dit jaar geen deelname aan de 60 km zoals in voorgaande jaren. Het moet wel leuk blijven. Als je de 60 km loopt in Berg en Dal raak je total- loss, zeker als je daarna nog een autorit hebt waarbij je stil zit en je je benen nauwelijks kan bewegen. Dus werd gekozen voor de lichtere variant.

Dat de 40 km. toch nog een zware tocht zou worden merkten we al gauw na de start toen we in de omgeving van Beek kwamen. Veel steile klimmen. Maar daar waren ook prachtige doorkijkjes naar de Ooipolder in de mist met een opkomende zon te zien, schitterend.
Deze doorkijkjes hadden we nog nooit gezien, omdat de 60 km een andere route kent. Daarna kregen we de heuvels van de Duivelsberg voorgeschoteld. Dit bleek zware kost te zijn. Verder ging het richting Groesbeek waar we een stukje Pieterpad liepen. Op 20 km. was er een caférust waar we ons tegoed deden aan een bord tomatensoep. Zo konden we enigszins verkwikt beginnen aan de heuvels van de St. Jan’s berg, een traject van 8 km. heuvel af heuvel op. Op 30 km. kregen we een wagenrust waar we onze flesjes met water konden vullen en boterhammen met beleg kregen. De laatste 10 km was nagenoeg vlak – hier een daar wat vals plat- . Om 16:15 uur arriveerden wij bij het clubhuis van de tennisvereniging Berg en Dal. Moe maar voldaan namen wij onze diploma’s in ontvangst en keerden huiswaarts. Wat we niet wisten was dat er wegwerkzaamheden waren die ons noopten via Rotterdam te rijden. Gelukkig vonden we uiteindelijk een alternatieve route via de pont over de Lek bij Beusichem waardoor we uiteindelijk om 20:00 uur in ons dorp arriveerden.

 Bert Hilberts   


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.