Verslag Singelloop Arthur Kok

  • -

Verslag Singelloop Arthur Kok

Category : Verslagen

                           Singelloop 26 september te Utrecht

Na deelname vorige week aan de Dam tot damloop stond er dit weekend alweer de Singelloop op het programma. Ik had een paar vip kaarten voor de GVU bedrijvenloop ter beschikking gekregen van mijn overbuurvrouw Angelique van Dijk, en ze gaf aan dat we ook mee konden rijden. Ik had verslaafde lopers van de BRC gevraagd of ze zin hadden om mee te gaan. Martin, Erik en Evelien gaven aan dat ze mee wilden. Op zondagochtend 29 september om 10 uur verzamelden we bij de Dobbelaan om naar Utrecht te gaan. In de auto zat de stemming er al goed in, het gesprek ging alleen maar over hardlopen geweldig. We waren al om kwart voor elf in Utrecht, veel te vroeg, maar we zagen een bus van ABN AMRO. We werden gevraagd of we zin hadden om deel te nemen aan de fitheidtest of een massage. Martin deed mee aan een voet analyse die kwam met een goed gevoel de bus uit. Erik en Evelien gingen voor de massage en die kwamen helemaal fit de bus uit. En ik deed de fitheidtest maar dat viel heel erg tegen: de uitslag was dat ik 47 jaar was tien jaar ouder dan dat ik eigenlijk ben. De test gaf aan dat ik te zwaar was, het vetgehalte  te hoog, lenigheid was slecht, zuurstof bereik was te laag en mijn hartslag was te hoog in rust. Er werd wel gezegd dat misschien mijn adrenaline aan de hoge kant was, dan is de test niet zo betrouwbaar, maar ik ging wel met een zuur gezicht de bus uit. Nadat ze een foto van ons gemaakt hadden gingen we naar businesstent, daar kregen we ons startpakket en maakte we ons klaar voor de loop. Het was schitterend loopweer vandaag en in het businessdorp werd al gezegd dat er vandaag weleens een wereld record in zat op de 10 km. Dat gaf mij ook wel een goed gevoel want ik wilde vandaag de 10 km eens binnen de veertig minuten lopen. Toen iedereen klaar was gingen we naar het startvak, dat was achter de wedstrijdlopers. In dat vak kwamen we ook Henk Berkelaar tegen. Ik wilde aan Henk nog vragen: hoe betrouwbaar is ABN AMRO eigenlijk? want hij werkt daar en ik zat nog steeds met die fitheidtest in mijn hoofd. Maar ik kon mij in houden en ging me klaar maken voor het startschot. Even later ging het startschot en ik was gelijk al goed weg. Ik had al ruimte om op snelheid te komen en dat was 15 km per uur. Dat kon ik goed vast houden en ik kon ondertussen genieten van het mooie parcours en het enthousiaste plubliek. De loop ging super en ik finishte in 39 min 36 sec. Ik was onder de veertig minuten ik had mijn doel gehaald voor dit seizoen, ik was super blij! Ondertussen hoorde ik dat er een nieuw wereldrecord was gelopen in 26 min en 44 sec. Dus het parcours werd opnieuw gemeten of het wel precies 10 km is. Even later kwam het bericht dat het 10 km was dus het was een officieel wereldrecord. Ondertussen waren Martin, Erik en Evelien ook gefinisht. We gingen daarna terug naar de businesstent en onderweg kregen we nog een boek van de Singelloop. Bij de tent stond er nog een lunchpakket voor ons klaar en konden we lekker na praten en nagenieten over deze geweldige mooie loop. Daarna bedankten we de mensen van het bedrijf waar we voor hadden gelopen, dat was Debuut BV eigenaar van restaurants zoals de Kolonie. Zo kwam er een einde aan een mooie loop.

Arthur Kok

Arthur Kok            39:36

Martin van Wijk   43:25

Erik van Houten   48:56

Evelien Schoon     52:33


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.