Dam tot Dam loop voor No Kidding

  • -

Dam tot Dam loop voor No Kidding

Category : Evenementen , Verslagen

Naomi Stubbé liep samen met drie vriendinnen voor een goed doel de Dam tot Dam-loop. Bijgaand een verslag van Naomi:

Afgelopen zondag 19 september hebben we de Dam tot Dam-loop gelopen (16,1 km) voor de stichting No Kidding.  Een goed doel dat campagne voert om kindermishandeling aan de kaak te stellen. In het kader daarvan hebben wij geld opgehaald om dit doel te ondersteunen. Het was ons eerste grote hardloop evenement over deze afstand. Het afgelopen half jaar hebben Cathy, Adriana en ik getraind bij de BRC voor dit evenement met een prima schema dat Mark voor ons had gemaakt. 

Twee dagen voor het evenement heb ik de hele tijd gekeken op buienradar of het nu wel of niet zou regenen. Help, wat moeten we nu aan was een belangrijke vraag. De dag zelf was het weer goed: grijs maar geen regen (op een spatje na). Met 4 hardloopvriendinnen in de trein naar Amsterdam, al een belevenis op zich. 

No Kidding had 130 hardlopers wat al een saamhorigheidsgevoel gaf. In Amsterdam was het feest, de start met veel muziek en gejuich was geweldig. In het Goede Doelen startvak liepen een aantal BN-ers eveneens voor een goed doel dus dit kreeg veel aandacht. De IJ-tunnel (1,6 km lang) viel mij alles mee en daarna liep ik met vleugels. Overal bandjes, klappende mensen en muziek en een superleuk parcour. Al die straatjes in Amsterdam Noord en dorpjes als Kadoelen waren versierd. Geweldig! De eerste 11 km liep ik klappend en swingend. Daarna was wat meer concentratie nodig, ook omdat we op een saai en winderig stuk naast de snelweg liepen richting Zaandam. We liepen goed, in 1 uur 43, geen blessures opgelopen en een prima herstel dus we waren allemaal blij. Iedereen was het er over eens: het was topdag!  

 ————————————————————————-

 Hierbij nog info over No Kidding.

 Kindermishandeling is een wereldwijd probleem. We denken vaak dat kindermishandeling in ons land wel meevalt. Dat is niet terecht. Na 5 jaar van campagne voeren constateert NO KIDDING dat Nederland de ernst en omvang van kindermishandeling heel sterk onderschat is. NO KIDDING is een stichting die de afgelopen vijf jaar campagne heeft gevoerd om kindermishandeling op de kaart te zetten in Nederland. Dat is gelukt! Het onderwerp staat op de publieke agenda. NO KIDDING blijft doorgaan met campagne voeren, met mensen bewustmaken van de ernst, aard en omvang van kindermishandeling. Daarnaast ontwikkelt NO KIDDING activiteiten ter preventie van kindermishandeling.

Feiten en cijfers:

  • in ons land sterft iedere week een kind aan mishandeling.
    ·  in Nederland worden ieder jaar 350.000 kinderen mishandeld: 3 kinderen per klas.
    ·  in rijke landen wordt tussen de 5 en 10% van de meisjes tijdens hun jeugd verkracht. Dit geldt voor 1 tot 5% van de jongens.
    ·  in ons land doet ieder half uur een scholier een poging tot zelfdoding (www.kidshealth.org).
    ·  per jaar zijn meer dan 100.000 kinderen getuige van huiselijk geweld. Kinderen die getuige zijn van geweld lopen ernstige psychische schade op. Steeds meer kinderen en jongeren in Nederland kampen met grote gedragsproblemen. 

Met hartelijke groet,

 

Naomi Stubbé

 

 


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.