1e Spiegelplasloop

  • -

1e Spiegelplasloop

Category : Verslagen

Maar liefst 63 hardlopers stonden zondagmorgen 30 maart om even voor elf uu klaar om van start te gaan voor de eerste Spiegelplasloop, georganiseerd door de Bergse Runners Club. De sportief wandelaars van de BRC waren toen al op pad om in een stevig tempo, genietend van de prachtige omgeving, en met af en toe een onderling praatje de plas rond te lopen. Het ontluikende voorjaar en een mooi parcours om de Spiegelplas zorgde er voor dat de hardlopers even later vol goede moed werden weggeschoten door oud BRC-voorzitter Wil van der Voort. Via het Ankeveense pad en verder langs de oevers van de plas gingen de lopers de uitdaging aan. Voor de snelle lopers betekende dat een poging om zo snel mogelijk weer terug te zijn bij het Spiegelhuys, voor anderen betekende het voor het eerst proberen om de plas zonder wandelen hardlopend af te leggen, hierbij werden ze enthousiast gesteund door de trainster van de beginnersgroep, Eline den Hollander. Hans Vuurmans die ter gelegenheid van het 25 jarige jubileum van zijn praktijk MTBaat ( Manuele Therapie Baat) enthousiast bereid was om dit nieuwe evenement te sponsoren, genoot met volle teugen van de binnenkomst van de lopers en wandelaars. Met applaus werden de lopers ontvangen bij het Spiegelhuys. De eer om als eerste te mogen finishen ging naar Reinier Nagel die nog graag in zijn oude dorp de loopschoenen aandoet, om met grote passen de rest van het deelnemers veld op achterstand te zetten. Niet veel later kwam de eerste dame al aansnellen, na een mooie onderlinge strijd tussen Sander Duikersloot, Dingeman Goossen en Jan Dubelaar was het oud topsporter Christine Toonstra die als eerste dame over de finish kwam. Zij werd gevolgd door de steeds sneller lopende Arthur Kok. Daarna kwam de rest van het veld over de finish, ieder presterend naar zijn eigen mogelijkheden. Voldaan en moe gestreden kwamen ze over de finish, waar na afloop in het Spiegelhuys nog gezellig werd nagepraat onder het genot van een drankje over deze succesvol verlopen eerste Spiegelplasloop.

Lijkt het u ook leuk om sportief bezig te zijn in uw eigen omgeving onder deskundige begeleiding. Kijk dan op onze site voor meer info.


Laatste berichten

Inschrijf- en machtigingsformulier

Sponsors

Get the Flash Player to see the slideshow.